Enkele troeven... 

Slechts een minderheid zal spontaan aan Zeebrugge denken als het gaat over een uitstap naar zee. Zeebrugge biedt nochtans enkele niet te versmaden troeven, we sommen er graag enkele op: 

  • het is - ook in het topseizoen - nooit té druk 
  • er is een enorm strand
  • het is relatief kleinschalig en toch gezellig en relaxed vertoeven
  • het is kindvriendelijk (speeltuin op het strand, activiteiten voor jonge en oudere kinderen)
  • het is gelegen tussen Blankenberge en Heist (beide slechts een 10-tal minuten met de kusttram)
  • het treinstation ligt letterlijk op 100 meter van het strand
  • de haven is in de buurt (jachthaven, rondvaarten etc.) maar toch niet te uitdrukkelijk aanwezig


In het seizoen is de dijk autovrij, parkeren kan vlakbij in de blauwe zones of gratis langs de kustlaan op slechts enkele minuten stappen van de dijk. Op de dijk is er het Badengebouw waar je toeristische informatie kan verkrijgen, er propere publieke toiletten zijn en ook voor het strand aangepaste rolstoelen voor andersvaliden waarmee je tot in het water kan. Je kan er bovendien speelgoed huren en er staat zelfs een heuse BIB op het strand!

Op de dijk vind je tevens enkele leuke zaken (tevens foodtrucks en een frituur tijdens het seizoen) waar je kan eten, een apparatenwinkel en de wandeling Saint-Georges die pal richting zee gaat. Vlakbij de dijk vind je een winkel, kapsalon, apotheker en een huisartsenpraktijk. 


Op het strand heb je bovendien de beachclub, surfclub en ook een evenementenplateau waar onder andere de festivals  LIVE /S LIVE, WeCanDance en Bomboclat plaatsvinden. Je kan er ook een skatepark en een parcours vinden en tijdens de zomervakantie is er wekelijks Film op het Strand
Kom je naar Zeebrugge om wat meer rust op te zoeken? Raadleeg dan hier onze publieke kalender waar we proberen de grote evenementen op te lijsten.


Klik op de foto's hieronder voor praktische informatie.

... maar ook rond Zeebrugge is er enorm veel te beleven!


Met de kusttram ben je op enkele minuten in Blankenberge of Knokke...

Het Brugse Ommeland biedt bovendien meer dan genoeg mogelijkheden om op ontdekking te gaan & ook op regenachtige dagen zijn er mogelijkheden zat..

Bezocht je reeds Lissewege, het witte dorp, verkozen tot één van de 10 mooiste dorpen in Vlaanderen en op slechts 5 km van ons appartement?